Thursday, May 28, 2009 | By: FarisPharmacistMuslim

Resipi uNtuK keK coKlaT


Too Much Chocolate Cake

INGREDIENTS

  • 1 (18.25 ounce) package devil's food cake mix
  • 1 (5.9 ounce) package instant chocolate pudding mix
  • 1 cup sour cream
  • 1 cup vegetable oil

  • 4 eggs
  • 1/2 cup warm water
  • 2 cups semisweet chocolate chips

DIRECTIONS

  1. Preheat oven to 350 degrees F (175 degrees C).
  2. In a large bowl, mix together the cake and pudding mixes, sour cream, oil, beaten eggs and water. Stir in the chocolate chips and pour batter into a well greased 12 cup bundt pan.
  3. Bake for 50 to 55 minutes, or until top is springy to the touch and a wooden toothpick inserted comes out clean. Cool cake thoroughly in pan at least an hour and a half before inverting onto a plate If desired, dust the cake with powdered sugar.


begitulah kisahnyer jika anda mahu membuat kek yg diberi nama " too much chocolate kek". jadi pernahkah kita terfikir, sekiranya slah 1 bahan yang sepatutnya digunakan untuk membuat kek tersebut digantikan atau dibuang, as example kalau kite xmau gune telor....then can we expect to get the same kek that we need???duduk temenung, tanyelah nafsu makan...

pk plak pasal islam, teringat sabda Rasulullah junjungan umat, baginda pernah bersabda yg bermaksud

" Aku tinggalkan pada kalian dua perkara

yang kalian tidak akan tersesat selama kalian berpegang teguh dengan keduanya: Kitabullah

dan Sunnahku. Dan keduanya tidak akan terpisahkan hingga keduanya mendatangiku

di Al-Haudh (telaga)".

yela...dalam islam manusie dibahagikan kepade 2 golongan jerk....yg selamat dan yg xselamat....bolehke kite selamat kl yg 2 kite tolak, yg ni kite tolak, yg 2 kite amik, sesedap ati kitejerk, sedangkan kek pon da xkan menjadi yg seperti yg kite jangkakan dengan kite buang telor then + letak tepung lebih, gule lebih what can we expect the cake wil b???

So bolehke kalau kite main tolak je hukum yg Allah da sediekan untuk kite selagi ianya xmemenuhi nafsu kite, then kite + plak ngan hukum kite sendir....dala hukum Allah da tolak da, gune pulak hukum org kafir, sedangkan kite da tau dah

Allah dah berFirman da dalam surah Al-baqarah yg bermaksud
" x akan selama2nya redha terhadap kamu kaum yahudi & Nasrani sehinggalah kamu mengikuti mereka"




SELAMATKAH KITA????

6 comments:

al-hakim said...

Assalamaualaikum, Faris. Rupa2nya dalam kita tidak sedar, generasi muda di Malaysia telah terjajah pemikirannya dengan pelbagai budaya dan hiburan Barat. Bukankah dengan ini bertambah ramai yang akan mengikut telunjuk yahudi dan nasrani? Islam hari ini telah dirosakkan perasa dan ramuannya sehingga hilang keindahannya. Semoga hati kita sama2 tetap pada Islam...

fathan azhan said...

nice entry

SoLaHaRitH said...

syariatullah dan sunnatullah harus selari..syariat ok, sunnatullah keok takleh gak..kek nak sedap kena betul cara masak nye...

faris..exchange link yuk http://solaharith.blogspot.com
aku dah link hang

careirra said...

mmg btol tu...
stuju3

Ahmad Firdaus Fuzai said...

haha.. good! Write more and we'll lean more..

Sorang abang aku dah stat blogging, who's next? Farhan? ke Adik?

Jom kita sama2 pujuk adik x yah g jordan dalam blog jom? hehe

Nooreena said...

Salam. Selamat datang ke blogosfera! :)

Post a Comment