Tuesday, June 9, 2009 | By: FarisPharmacistMuslim

23

dalam sedar umo aku pon da mencapai 23 da..da abis pon blaja dkat USM selame 4 taun...time 1ste year trase lame je nak abis, time 2nd year rase lagila lame, time 3rd year xsaba nyer nak abis tp bile da abis ni..mcm boring plak da abis...same la mcm skolah2 dlu...begitulah insan...bkannyer xbersyukur just terpk...
teringat time kecik2 dlu..sume muke comey jerk...sll main..lari2..keja2 baling selipar n mcm2, xpnah pon terpk nak jd ape bile besa...watpe nak pk pon kan???

teringat sll kene sebat ngan rotan, tali pinggang, hanger, getah paip, batang kayu sebab malas bace buku, xdgr ckp abah, Solat lambat n mcm2 kesalahan time kecik dulu..Walaupon sdey dan skit tp sungguh ia membantu membentuk aku menjadi aku yg lebey baik(walaupon masih bertanduk), dan hukuman sebat e2 berterusan smp la aku form 3.

dkat skolah rendah, tiap2 ari ader klas BI mst kene dende sbb malas nak menulis n penyakitni still melekat smp skrg...still malas nak menulis nota...skolah smp darjah 4, sepatotnyer dapat masok klas no 1 time darjah 5 tp ditukarkan skolah plak sbb nak kene teman abg aku.



masok sekolah menengah sbb berjauhan ngan abah..perangai pon menjadi...byk jgak mender jahat yg aku wat..hukhuk...masokla skolah dkat sebelah Sg Klang, dok skolah 2 lagila, ngan kwn2 pon ader yg xbtol...dpt gelaran pon sengal2 jerk....Senior plak asik nak membuli je kijenyer...sebok ngan idop aku..bkan nak g bace buku pandaikan otak seniri..bodo punyer org....disebabkan skolah 2 mmg xramai pompuan, aku pon xpnah klas ngan pompuan, so pompuan pon menjadi asing bg aku




so bile keputusan PMR diumumkan, Alhamdulillah aku dpt tawaran sambung blaja d USJ 5 bersame Zul, Wong, Mae, Apai n keril, disebabkan da xbeser ngan pompuan n malu terhadap mereke make perancangan awal untuk memasuki Aliran sains Tulen terpakse dibatalkan. di Sambest banyakla bley blaja, jmp kwn baru bergelak ketawe, ponteng kuliah maghrib, lompat pagar tgh2 malam utk main General, bykla kenangan disane...





abisje zmn skolah menengah Selepas keputusan SPM diumumkan aku pon apply Matrik, dpt matrik, disinilah aku blaja n mule bercakap ngan pompuan, time mule nak ckp lutut ketaq tp mcm da ok da lame2, kat cni idop bebas ckit, blaja pon sng, so byk mase diabiskan dengan lepak2 n bermain2...sronok banget....kl boleh nak selalu disane..tp masakan kita mampu menghalang masa dari tros berputar ckop setaun abis da zmn matrik...apply UPU...nak mintak pharmacy UITM...tp Mak soh mintak USM..katenyer USM xkan amik aku...ternyata jangkaan Bonda meleset selepas USM sudi menerima aku...so masokla USM..




Di USM suasane amatla berlainan ngan tempat lain aku blaja..pompuan lagi rmai dari laki..kami menjadi kaum Minoriti dengan jumlah 13 org, school pon asing dari school lain so aku pon berkawan ngan bdak Pharmacy sajela..selepas 4 taun blaja, bergembire, berstressla yg plg banyak, MENDOTA, memonteng kuliah dan sebangainya..akhirnya tempoh 4 taun pon berakhir dan kini aku hanya menunggu saat untuk berGraduasi....






Sekejapnyer mase berlalu..kini..aku adelah AKU

14 comments:

SoLaHaRitH said...

wah..dah grad ya...seronok juga tu
nanti dah masuk alam pekerjaan satu stage in life yang berlainan pula
sedia ke faris? jangan panadol pun hang tak tau

FarisPharmacistMuslim said...

ish...insyaAllah tau...tp maner ader org gune da "panadol" PCM ah...gune generic jerk...trade name 2 org lain yg gune...tp kite kene tau jgakla...hehehe...


moge menjadi Pharmacist yg unggul...

taQi said...

pergh...da grad da ko...tahniah

ak x men dota..tapi ak nengok orang men dota je...

nape ada gambar ak dalam blog ni?ahahaha

paatz said...

ngee....faris fuzai...member lama ku....

Nooreena said...

Yippie. De orang da nak grad. Pas kerja leh la belanja! :D

archienot said...

ade gambar kelas kite la..
haha..
nasib la kelas kite pun org pempuannya kurang kan..
kalau tak ko mesti xtau nak pi kelas mana lagi..
entah2 balik sekolah lama..
haha..

bile ko grad?
aku bulan 10 insyaAllah..

ARYN said...

lar. ko xmasuk sains tulen sbb malu dgn ppn??
sejak bila ko malu. setahu aku ko cm xberapa malu je..hehe.. jgn mara. kg cpt tua.MUAHAHA

FarisPharmacistMuslim said...

hahaha..aku malu time skolah da...kl xder klas SK ari 2...aku da pndah skolah dkat klantan da...hahahaha

BalQis said...

Alhamdulillah, dah habis belajar dah pun..

Tahniah!! Hehehe...

Semoga berjaya dengan cemerlang dalam kerjaya pula!

FarisPharmacistMuslim said...

time kasih ye cik balqis...

asadulqalb said...

woha..akhirnya aku komen gak kat blog ni

syahdunya mu letak namo kawe kat blog mu nih..

hang kerja maner?

bulan 8 ni jumpa jom

p/s:kat sini pun cik Balqis ade berkomen yer..isk2

FarisPharmacistMuslim said...

aish....ni kire page umum ah..xkan Encik zul berase jeles plak kot..isk3

asadulqalb said...

nape nak jeles?musykil2

FarisPharmacistMuslim said...

haha..just curious...kl x xperla...

Post a Comment